lördag 9 juni 2012

Fantasifull åska

Z har sedan han var en liten nykläckt gullunge varit väldigt smärtokänslig. Det är ganska typiskt för Smith-magenis syndrom och vi har sedan ganska länge tränat Z på att det faktiskt gör ont att slå sig. Vi har fått gå mot våra tidigare tänkta uppfostringsmetoder (på många sätt) och istället ömkat Z när han slagit sig så han ska förknippa det med smärta... eller iallafall berätta för oss att han slagit sig. Det vore en mardröm om han skulle göra sig rejält illa som att ex bryta något men inte påvisa det... hemska tanke. Men nu tror jag inte vi längre vi behöver bekymra oss för det för träningen har faktiskt lyckats... nästan lite för bra. Han tecknar "doktor" bara han går mot en vägg eller kräver att man ska blåsa honom på hans hand även om det är JAG som slagit mig.
Han har även själv startat en egen liten mobil läkarmottagning som han bedriver här hemma. Han vandrar runt med sin lilla doktorsväska och undersöker våra öron, hjärta och halsar mycket noggrant. Jovisst förstår ni... så nu ska jag bara lära honom att skriva så kan han snart börja med att skriva ut antibiotika oxå.

Läkar-Z har oxå bedrivit dagen med att klippa gräset (igen), handlat, tvättat bilen och sett mamma köra ett varv i trädgården med röjsågen vilket han var måttligt avundsjuk på. I trädgårdsvevan lyckades han montera bort oljestickan på gräsklipparen och noga kolla oljenivån med hela ansiktet... attans vad han är snabb... ändå finns vi bakom honom som en besvärande skugga HELA tiden.
Z har oxå sedan vi kom hem från semestern "pratat" otroligt mycket och går ständigt omkring och gör olika ljud. Vissa är ganska så höga och det fick hunden Rocco erfara tidigare idag när han låg och tuggade på ett litet hundben. Z smög sig på honom där han låg och utbrast ett glädjetjut i hans öra så Rocco höll på att sätta benet i halsen. Hehe... det såg ganska lattjo ut om jag ska vara ärlig. Z såg nog också humorn i hans spratt för han tecknade "hundben" och hostade. Gullunge.

Nu ska jag göra nåt vettigt av kvällen... exempelvis bryta strömmen och skylla på åskan. Hellre mörkt o mysigt en ett gäng galna karlar på tv:n som slåss om en boll. Eller kanske jag kan knipa parabolkortet och springa.... Ja, ikväll är det fotboll på tv:n. Danmark och Holland är visst idolerna för kvällen för en viss sambo.... Ne...mot elskåpet!!!!!!

Ha en fin kväll go`vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar