tisdag 24 januari 2012

Cilla van Gogh

Resursen på Z:s dagis kom med en ny strålande ide för en tid sedan. Hon tyckte vi kunde ha en stor bok som vi varje dag ritade med tillhörande rext vad Z gjort under dagen så han kan vara mer delaktig i med att visa och "berätta" ur boken. Det var en superbra ide ansåg jag och ett bra komplement till den lilla boken som vi endast skriver i till varandra.
Första dagen vi fick hem boken hade resursen ritat en jättetjusig lastbil och berättade med några ord vart de hade sett den under dagen och vad den hade gjort. Z tecknade nöjt med sina små händer och berättade glatt om sin upplevelse.
Jag tittade på nästa sida som fortfarande gapade tom där det stod "Hemma" uppe i högra kanten. Ups... det var visst meningen att vi oxå skulle rita varje dag vad Z-pojken styrde med på sin fritid. Så det var bara att fatta en näve kritor och börja skapa.
I morse ritade jag Z när han matade hundarna och hur han städade efter dem och jag är mycket nöjd över min prestation!
Rocco- Orginalet

Rocco.- en fotografiskt likt bild ritad av mig.
Ja ni ser ju själva vilken fantastisk konstnär det döljer sig i mig! Jag funderar starkt på att använda denna bild som ett arbetsprov till antagningen på konsthögskolan... jag har ju helt klart valt fel inriktning vad det gäller beteendevetenskap.
Jag hörde någon viskande kommentar att Rocco-kopian påminde om "FLIN"...hyenan i Lejonkungen och då förstod jag att jag har en framtid inom konsten. När man blir jämförd med självaste Disney...ja då är kändisskapet nära.

Ev beställningar på fotografiskt lika reproduktioner mottages redan nu!

3 kommentarer:

 1. Vilken talang du har! Du är inte "bara" en fantastiskt stark och positiv mamma, du är dessutom konstnär och författare!

  Jag har en pojke på fyra och ett halvt år som inte hade någon sugreflex och väldigt svårt att svälja när han föddes. För övrigt verkade han fullt frisk. Man har fortfarande inte lyckats ställa någon diagnos, men idag kan han dricka och äta sådant som inte behöver tuggas, han pratar, kan bokstäver och siffror, klättrar och springer, men har låg tonus och ramlar lätt.

  Jag läste en annan blogg om en flicka som nyss fått diagnosen Smith magenis och där fick jag tips om din blogg. Tycker att många av symtomen stämmer på min pojke och började därför läsa din blogg ända från början för att få en uppfattning om hur det kan yttra sig. Det var mycket intressant läsning och jag är så imponerad av din styrka och hur bra du är på att uttrycka dig! Det är starka känslor och humor om vart annat; helt fantastiskt! Tack för att du delar med dig och lycka till med allt!

  SvaraRadera
 2. Hej Liselotte! Jag tackar allra ödmjukast för dina fina komplimanger!
  har ni gjort en dna-analys.. micro-Array? Där kan man få många svar men tyvärr inte riktigt alla. Jag hoppas verkligen att de kan komma fram till något så ni vet...
  Jag hör att det finns många likheter. Men jag förstår din situation.. att inte veta och själv leta efter svar.
  Stort lycka till och hör gärna av dig igen om jag kan vara till någon hjälp!!
  Varma kramar Cilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cilla!
   DNA-analys har gjorts, men om man inte vet vad man letar efter så kan det tydligen vara svårt att hitta. Just en micro-Array har nog inte gjorts så jag ska kolla med vår neurolog ang det. Hon kände inte till syndromet och skulle läsa lite om det först. Kanske är vi äntligen något på spåren... vi får se!
   KRAM

   Radera