torsdag 19 januari 2012

Den lille servitören

Då har Z fått årets andra öroninflammation och årets första månad är ännu inte slut. Igår eftermiddag var det ingen glad Z som vaknade efter tuppluren. Han var heller inte arg... han bara va´. Slö och trött. Satt i soffan och stirrade på en bok. Det är en väldigt ovanlig företeelse här hemma och Z brukar raket-röja även när temperaturen stiger till 40grader i hans lilla kropp.
"Lunginflamation" var min professionella diagnos som frilansande och outbildad läkare men dock god insikt och erfarenhet inom diverse sjukhusserier och filmer.
Efter ett snabbt avverkad besök hos doktorn så var det inte alls lunginflammation (tack) utan öroninflammation som jag tidigare nämnde och vissa svårigheter med att syresätta sig. Antibiotika och lite adrenalininhalationer fick igång lillen så idag har han varit mer girad än någonsin.

Han började morgonen med att sno en näve hundfoder ur säcken i hallen medan jag släppte ut hundarna. Snabbt som tusan la han iväg in i köket och jag befarade att alla små hundmatsplupparna nu låg i hans lilla mun. Jag var lika snabbt in efter honom och mötte han i dörren. Han tog min hand och pekade stressat mot hundskålen som han samtidigt ljudade viktigheten i situationen. På golvet i ena hundens matskål låg en minihandfull hundmat som Z så prydligt serverat. Han började nu peka mot de morgonkissande hundarna och "berättade" för mig att maten var till dem.
Som vanligt öppnade sig dammluckorna i mitt ansikte för att Z åter igen utvecklats till nya dimensioner.
Min fina Z!!!!

Idag har vi hostat och snorat ikapp som vi samtidigt fyllt dagen av inomhusaktiviteter. Dammsugat, tömt dammsugarpåsen på golvet, dammsugat igen, skalat potatis vilket var mycket kul enligt Z, tryckt på elvispen så halva köket fick smaka på Z:s egengjorda potatismos, torkat köket, torkat hundarna, hundarna åt potatismos från varandras ryggar... osv.
Jag är ganska nöjd över dagen som helhet!!!

Imorgon har karln Z för jag har tenta.... inte ett dugg nervös....hmm

Nu ska jag plugga in det sista så ha en underbar kväll go´vänner!!!!!

1 kommentar:

  1. Vilket underbart inlägg, tänk att han " mata" hundarna. Inga torra ögon här heller efter denna läsning.

    SvaraRadera