torsdag 15 december 2011

Gnagda kritor


Ikväll skulle Z rita med pappa. Men sitter de väluppfostrat på varsin stol med ett blankt vitt papper framför sig? Ne... onödigt tycker Z och klättrar upp på vardagsrumsbordet och sätter sig i en skräddarställning likt Dalai Lama och börjar skapa bilar, hus och allt vad de kom på med en halv äten krita. Ja det går åt en del material i detta hem. Kritorna gnagas snabbt upp av Z så man får sitta och pilla ut de farliga bitarna ur hans lilla mun så han inte sätter i halsen.
Men det går av bara farten.

Julklappsinköpen ligger på is fortfarande. Som vanligt väntar vi tills tomten dunkar på dörren innan vi ger oss ut i den stressiga julhandeln. Bara av den enkla anledningen att vi älskar att trängas, skuffas och svettas bland hopar av främmande människor som inte alls ser så jul-lyckliga ut. Men det ordnar sig... det gör det alltid. Om inte annat kan vi slå in Z:s små söndergnagda kritor till släkt och vänner... så glada de skulle bli. Nu är det ju också så att vi inte ger varandra julklappar längre. "Bara barnen ska få" konstaterar man medans man samtidigt gömmer sin kilometerlånga önskelista i handväskan igen.
Kanske skulle man ändra den nya traditionen till att "Bara de vuxna ska få" eller t.o.m "Julklappar endast för mammor" Ja så får det bli.
Ska snarast underätta Z om det. Och Marcus. Vad glad han kommer bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar