lördag 31 december 2011

Mot det nya året 2012!!!!

2011
Om tolv timmar är det ett nytt år. 2012 ramlar in med buller och bång och som vanligt lär man sig att pilla dit en ny siffra på året fram i april nån gång.
Detta år har präglats av... jaa... en hel del faktiskt. Det mesta har kretsat kring Z dag som natt. Vi har lärt oss att laga timbalkost, teckenspråk, heimlichmetoden, vara vaken i fem dygn i sträck, och mycket mycket mer. Marcus har även lärt sig hur tvättmaskinen vilket jag anser vara det största genombrottet i år.
Vi har besökt Smith-Magenis-experter i Stockholm på Karolinska och även hunnit med en sväng till England på en konferens som Smith-Magenis UK anordnade och där fick vi även träffa syndromets grundare Ann Smith... en härlig kvinna.
Jag har hunnit bli en universitetsstudent och hittils klarat två tentor med bravur..(jaja...nu kan ni sluta hurra och applådera) och även sett till att gymkortet blivit lika oanvänt som förra året med resultatet att jag nu för tiden ser ut som en skrämd blåsfisk.

Z har lärt sig massor med olika tecken, han har sagt några ord som aldrig återkom, han har vid två tillfällen lyckats att ställa sig upp utan stöd och han kan härma en gris. (nu kan ni applådera!)
Z har skickat 928 par solglasögon till teknikkyrkogården, 3 dammsugare, en skrivare, 2 mobiler och en diskmaskin. Jag är en stolt mor till ett blivande teknikgeni!
Han har även lyckats att ha sina vantar på sig i två timmar i sträck... det är årets rekord!!!
Z har detta år slösat med en miljard kramar och pussar vilket vi hoppas att det kommer från hjärtat och inte bara att han vill ha mer leksaker.
Jag däremot har också varit slösaktig med detsamma men av anledningen att han är så himla go´!

Detta år har vi skrattat och gråtit, gäspat och fnittrat.... lekt, tränat och busat. Sömnlösheten har varit fruktansvärd och likaså allt kaffe tycker blåsfiskens mage.

Nästa år kommer innehålla så mycket mer har jag en känsla av. Jag har många planer för Z och familjen...
Jag övervägde starkt en kort period att också sluta blogga av olika anledningar men det lär jag inte göra ännu!

Checklista för 2012:
Säga upp gymkortet (det tåget har ändå redan gått)
Lära Marcus hur disksvampen fungerar ( ett helårsprojekt)
Gå minst två kurser i tecken-stöd (Z kan ju mer än mig)
Få en ensamhelg med Marcus (det var 7 månader sen nu)
Tvätta bilen minst 2 gånger ( en ökning med 100%)
Lära Z att ställa sig upp (nästan där)
Uppfinna ett energipiller (fullt lagligt alltså)
Ge Z ett underbart år!!!
Inte vara trött (ja...jo..det funkar nog....eh)
plus 2000 andra små projekt....

Gott Nytt År go´vänner!!!

2 kommentarer:

  1. Gott nytt år! Hoppas ni får ett finfint år! Vill bara säga att du har en jättefin blogg! Man både suckar och skrattar (av medkänsla) och får med sig en hel del nyttiga och tänkvärda erfarenheter. Tack för att vi får läsa den! /Sofia

    SvaraRadera
  2. Tack för dina fina ord Sofia! God fortsättning!! Varma hälsningar

    SvaraRadera