måndag 18 februari 2013

En fas?

Z har sedan en tid provat en ny medicinering som har fungerat framgångsrikt på personer med SMS. Vi ger melatonin (sömnhormon) till kvällen för att lillen ska kunna sova gott och en betablockerare på morgonen för att sänka Z:s egna sömnhormon som till skillnad mot oss bildas på dagen. Vi tycker oss se en skillnad på Z då han är gladare "lugnare" och mer lättdistraherad i jobbiga situationer. Om det sen bara är en fas han går genom vet vi inte men vi hoppas att förändringen är en varaktig framgång. Han sover inte längre men sömnen han får verkar vara av större kvalitet än tidigare.
Tyvärr är båda preparaten på licens och det är inte helt okomplicerat när det gäller att förnya eller hämta ut nytt. Jag har idag suttit i telefon med Apoteket och Z:s ansvariga sköterska eftersom plötsligt gällde inte licensen på melatonin längre... Och vi har bara medicin för två nätter till.
Men efter mycket om och men och en otrolig insats av sköterskan på habiliteringen lyckades en ny licensansökan skakas fram till Apoteket....fast än så länge har vi inte medicinen. Jag hoppas nu bara att Läkemedelsverket jobbar snabbt för annars blir det ett vakenhetsmaraton utan dess like här hemma.
Jag får helt enkelt förbereda för sömn-katastof-läge här hemma med red Bull och några extra paket kaffe. Kanske även några extra gurkor som kan hjälpa till att få bort de svullna ögonlocken från de trötta själaspeglarna på morgonen.

Z min Z blev attackerad av en arg feber i dag så lillbullen får snällt stanna hemma några dagar och mysa...
God natt go vänner!

2 kommentarer:

 1. Oj. Interessant. Er han mindre trøtt på dagtid?
  Vi har ikke turt å prøve betablokkere enda. Men legen på habiliteringen mener at vi bør gi det et forsøk nå. Melatonin har vi brukt i snart 4 år, og klarer oss ikke uten. Håper dere får tak i det raskt!
  God bedring til Z!
  Ingvild

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingvild.
   Jag tycker att han är mindre trött på dagen... om inte annat känns han lättare att avleda i svåra situationer. Sen är det svårt att veta om det beror på medicinen. Innan vi började med Melatonin till natten använde vi Theralen som nu är borttaget, kanske mådde han dåligt av den andra medicinen?
   Om er läkare är villig att låta er testa så gör det. Det blir inte värre ialla fall ;-). Sen reagerar alla olika på mediciner.
   Stort LYCKA TILL.
   Kram

   Radera