måndag 19 mars 2012

Nej okej

Tänk att man kan föredra en gammal rostig skottkärra framför en varm skön och något mindre rostig bil?!
Z tar varenda tillfälle han kan få att få sig en tur i den gamla trotjänaren vare sig man har tid eller inte. Det kan vara svårt att få Z att acceptera ett "Nej" , "Snart" eller "vänta lite" och man vet aldrig vad reaktionen blir. Oftast slutar det med ett litet världskrig och jag försöker komma på nya sätt att berätta för honom att det han ber om inte alltid går att utföra direkt eller ens är lämpligt för en liten gulltott.
Men idag go´vänner... Z bad mig om att få leka "Attack-alfabetet" och stod och drog mig i ena handen och pekade mot sitt lekrum. Just då hade jag hällt upp mig en rykande kopp med svart gott kaffe och för en gång skull ville jag avsluta min hållamigvaken-medicin. "Mamma ska dricka sitt kaffe nu och sen ska vi leka" tecknade jag tydligt till honom och var beredd på ett litet utbrott. Z tittade mig djupt in i mina kaffeberoende ögon och tecknade sen: "Vänta". Sen sprang han iväg och lekte själv i sitt rum.
Men fatta!!!! Han köpte ett nej!!!! Ha...helt fantastiskt!! Min underbara gullunge. Jodå, han är smart lille Z...han brås nog sjutton på mig ;-)

Ne nu måste jag plugga lite för imorgon blir det till att va hemma igen. Feber med familj kom tidigare idag och knackade på och väluppfostrad som jag är bjöd jag in eländet. Så nu är det alvedon och inhalationer som gäller för lilleplutt ett par dagar.

Håller er friska go´vänner och ha en trevlig kväll!!!


4 kommentarer:

 1. En sån goding. Kul att han är så intresserad av tecken:-)
  Mvh Sandra

  SvaraRadera
 2. Goding-Z! Lyckan blir extra stor när man förväntar sig en motsatt reaktion, härligt!

  SvaraRadera
 3. Duktig är han lille Z !!

  SvaraRadera
 4. såååå härligt!! Z utvecklas i rasande fart <3

  SvaraRadera