lördag 16 april 2011

Hit & Dit

När man lever med en överaktiv grabb är det bra om man själv är ganska alert... vilket man inte kan beskylla mig för. En situation kan te sig så lugn så man knappt kan ana en vändning som är snabbare än alliansens skattesänkningar.
Vändningen kan vara mycket jobbig om det handlar om en vändning som ger ett utbrott som kan ta timmar att vända. Men ibland kan vändningen vara lite blandad med mycket hyperaktivitet inblandat... som idag.
En lugn morgon avslutades med två föräldrar som under eftermiddagen försökte sysselsätta och aktivera sin lille grabb i hans tempo vilket jag anser som en omöjlighet men man gör väl sitt bästa för att hänga med.
Framåt fyratiden på eftermiddagen började Z bli trött och hade nog helst velat eller behövt att sova. Det är den här tiden varje dag som vi får kämpa in i det längsta med att hålla den lille vaken tills klockan sex... då det oftast inte går längre.
Så vi inledde operation "Hålla Z vaken och glad" med att ta en långpromenad med honom i sin ryggsäck. Han tröttnade många gånger under vägen men efter ett antal pinnar som han fick slå hej vilt med kring pappa Marcus huvud var han i det stora hela ganska nöjd!
När vi väl var hemma igen skulle det springas runt i trädgården och han roades främst över alla fordon med ratt som står på uppfarten. Så mammas bil skulle det rattas i innan gräsklipparen fick sitt.

Men det blev snart vardagsmat och Z rultade snabbt iväg till nästa äventyr som idag var trädklättring. Han stod och bokstavligen bet i stammen och pekade uppåt innan Marcus fattade galoppen.
Sen var det lite trädgårdsarbete som hägrade tätt följt av sandkontroll. Och även en snabbtitt på om skorna satt kvar på den söta lilla foten.


Det sista uppdraget Z hade innan det var dags för den sedvanliga halvtimmasduschen var att se så småfåglarna hade tillräckligt med mat... eller ville han bara smaka av fröna.

Vi konstaterade att det såg ganska tomt ut på frö-fronten men det gjorde inte Z något.
Jag önskar att jag hade en miljon-del av Z:s energi... men jag nöjer mig gott av att ha en hel Z.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar