lördag 23 april 2011

Se upp i backen

Tiden går så fort. Timvisaren snurrar snabbare än sekundvisaren i mitt liv. När jag tar det sista av mitt morgonkaffe är det dags att krypa i pyjamasen igen. Tick tack tick tack
Z utvecklas också snabbt nu vilket gör mig så full av hopp och förväntan. Tänk att han kanske börjar äta sin mat själv eller håller i en krita och verkligen medvetet plitar dit några osammanhängande sträck på ett skrynkligt papper utan att tugga i sig hälften. Tänk att få pryda sitt hem med gardiner och kanske en tjusig vas på bordet fylld av blommor utan att de ska snabbt rivas ner och placeras i Z:s leklåda. Vilken dröm... att Z kan känna att han kan själv och slippa mig som en svartsjuk gasell bakom sig hela tiden.

Nu kan han med lätthet räcka ut sin tunga efter många timmars träning med munmotoriksgympa med eltandborsten. Vi följer ett visst schema ett par gånger om dagen då vi drar runt en eltandborste i olika mönster i och runt hans mun för att aktivera visa nerver, reflexer eller vad det nu var. Och då ingår det att göra vissa mönster på hans lilla tunga. För bet han bara hårt i borsten och slet kraftfullt bort den direkt men nu när han lärt sig räcka ut tungan börjar det likna något. Tungan rastas ofta och jämt men det är klart... när mamma hurrar och klappar händerna när hon ser den är det klart att de ska hänga ute likt en flämtande hund.


Vi var på ett 14-års kalas och firade Z snart myndiga kusin också. Vi var där redan vid fem-tiden och åt god mat och träffade glada kalassugna släktingar. Z var väl inte sådär döförtjust i att sitta och äta när det fanns sååå mycket annat att kontrollera och leka med. Hans yngsta kusin hade sitt rum fyllt av spännade leksaker som tog upp han intresse i säkert flera minuter innan operation "Motionera mamma" började. Ja så länge hans humör höll så var det bara att sitta som ett tuggummi i hans ljusa hår när vi nötte ut de fin trägolven. Men sen fick jag lite urladdningsvibbar så vi bestämde oss för att fortsätta leken utomhus i det fantastiska vårvädret. Snart hittade Z en pulka som stod vid garaget. Han pekade bestämt på vinterns fartfyllda leksak och såg sig själv redan sittandes i den röda pulkan.
Vi vek oss naturligtvis för hans önskan vilket var ett bra val. Först drog jag honom över den nyspirande gräsmattan men blev snart utbytt av kusiner, farbröder och grannbarn. Ja alla stod på tur för att dra runt en skrattande och pushande Z som satt och pekade bestämt var vi skulle kultivera den sköra gräsmattan.
Vi hade en supertrevlig kväll och Z hade så kul och för en gång skull kunde både jag och Marcus prata och umgås utan att att springa så skorna glödde.
Tack alla ni!!!
Kvällen avslutades med en stilig älg som klev genom trädgården... så häftigt!

Påskfireri har vi haft idag med mormor och moster på besök. Z var inte i sin bästa form då någon envis bacill intagit hans lilla kropp men en tuffing som han är hostade han sig genom denna dag också. Vi hade en liten påskäggsjakt för hundarna som var mycket uppskattad på morgonen och Z hjälpte till att visa var de gömda äggen låg ifall deras nosar skulle mot förmodan strejka.


Så nu efter en lång dag med fjädrar och mat så man nu påminner mer om ett ägg än en mänsklig varelse ska vi passa på att ta det lite lugnt innan nattskiftet börjar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar