söndag 3 april 2011

Vinprovning

I morse vaknade jag av att min mamma kom in i rummet och frågade om jag ville ha kaffe på sängen.
Det var inte igår jag fick det erbjudandet och i synnerhet inte av min mor. "Nej, jag kommer upp" svarade jag när jag för sjunde gången vände mig om i den mjuka sängen och somnade om.

Igår var jag på en vinprovning som min goda vän anordnat. Vi var ett gäng tjejer  som alla hade med sig en flaska vin från tidigare tilldelat land som vi skulle utvärdera och rangordna. Vänninan hade dukat upp ett jättelikt utbud av ost, kex, nötter, chips och olika dippar. Vi fick knappt plats med våra vinglas på detta himmelska snacks-bord.
Vinprovningen skilde sig lite från andra provningar eftersom upplägget gick ut på att svälja det man provade. Och starka fylliga rödviner, 8 olika från hela världen, ja det sätter sina spår i den mest utsövda människan.
Vi luktade, smakade, antecknade och snurrade vant våra vinglas medan den som hade ansvar för just sitt land berättade om vinets karaktär. Vissa berättade sakligt om druvor och lagring medan vissa läste innantill på flaskan eller berättade om vinfamiljens olika hus och familjehistoria istället.
Det var längesen jag skrattade så mycket och tjejerna bidrog till en mycket minnesvärd kväll.

Min kära vän hade dessutom köpt en fin present till mig. Boken "Prins Annorlunda". En bok skriven av föräldrar till en grabb med Downs syndrom. Den ska jag börja läsa så fort jag är klar med min andra.

Vid 10 klarade inte mina ögon längre att hålla sig uppe så jag åkte hem till min mor som bor ett... eller två stenkast bort. Jag hade planerat att sova i natt och ville och behövde därför vara ifred och komma hemifrån, vilket kanse låter konstigt. Men jag slappnar av bättre då... hemma stökar Z runt på nätterna och även om det är min sovnatt så är jag vaken.
Mor min och jag satt och småpratade ett par timmar innan jag vippade ner i hennes gästsäng.
Natten förflöt alltför snabbt och ovanan att få sova ostört gjorde att jag aldrig somnade in djupt...men jag fick ligga ifred i alla fall och avnjuta morgonkaffet med min mor medan vi betade av ett antal ämnen om livets frågor och givetvis svar.

Z och Marcus tog idag med sig Marcus syster med barn till söndags-simmet eftersom han var gräsänkling. De hade badat och busat och haft en mycket trevlig timma i badet när de sen kom för att hämta mig. Lille hade inte riktigt fått nog av vatten så han fortsatte att fixa med mormors tvättställ i badrummet tills han var genomvåt. Han älskar vatten så han inte kan få nog. Det får nog bli en pool framöver hemma... och ett stort badkar, och en inomhuspool. Det är väl inte att ta i?
Nu sover han middag mätt och belåten efter dagens äventyr men snart är han redo för ett par timmars röj igen. Då ska vi nog åka över till grannen och hennes barn och leka ute i trädgården.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Det var roligt att ses igår! :-D
    Vi får synas snart igen <3
    Kram

    SvaraRadera