onsdag 9 november 2011

Den bruna hulken


Gå sönder

Detta tecken är ett bra tecken tycker Z. "GÅ SÖNDER" betyder det. Det används ständigt och fullt befogat. När man biter sönder en sked, knäcker mammas nya solbrillor, när dörrlisten på bilen slits bort, diskmaskinen pillas sönder, när mamma slår i tån efter ett svanhopp över en av alla staket och grindar i huset, den nya mobiltelefonen ligger i spillror eller som i morse när T-shirten Z har över sovdressen var söndertrasad och virad runt ena armen... SÖNDER.

Ja vi har en liten hulk här hemma. Starkare än de flesta små treåringar och långt mer fascinerade av trasiga ting. Han lyckas att ta sig ur de flesta kläder och ibland med vissa följder.
Förra veckan myste han grannt när jag för en sekund lämnade blicken från mitt blonda vidunder. Plötsligt stod han bakom mig och pockade glatt på uppmärksamhet. När jag hastigt vände mig om möttes jag av en BRUN Z. Ansikte, händer, tänder och gu´vet vad hade nu en mörkare ton än normalt. Kläderna och den efterföljande blöjan låg någonstans i huset och undrade vad som hänt. Lika undrande var jag när jag ser en hund ligga och smaska på "något" bakom fåtöljen. Jag må vara lite långsam i min trötta hjärna men det förstod jag allt. Så medan jag bar Z till duschen, skällandes på en smaskandes hund och en skrattandes Z slog jag i tån när jag smidig som få klättrade över staketet in i badrummet. (Ja, vi har ett staket där). "Gå sönder" tecknade  han då med bruna händer och syftade på min tå.
Efter en väl genomförd dusch och nu än ännu mera glad Z var det dags att städa. "Sitt där och lek med det här" beordrade jag Z och placerade honom lite halvt stressad i soffan. (Som om det skulle funka?!)
Jag ville snabbt städa bort "allt" innan hundar och Z kom och röjde i det bruna igen men planen om att Z skulle sitta still i soffan fungerade givetvis inte.

Så med en hand höll jag Z bakom mig medan jag städade, skrubbade och spritade rummet, högröd i ansiktet av stress. Vid duschtillfället råkade mina byxor bli förorenade millt uttryckt så dessa låg nu kastade på badrumsgolvet och väntade på en åktur i tvättmaskinen. Det innebar alltså att jag endast iförd särken stod i utsatta ställningar och torkade för glatta livet. Då ska vi återgå till Z:s förtjusning att klä av sig... han gillar att klä av andra oxå... såååå, men det rejält grepp slet han ner mina små rutiga så de hängde kring fotknölarna. I samma ögonblick kommer pappa Marcus hem och möts av en salig sinnesblandning av en odör som låg tungt över rummet och en sambo som står och skrubbar stressat med underbyxorna ej på sin plats och en skrattandes och tjoandes Z tätt bakom som kämpar för att behålla dem av.
Ja det positiva med det hela är väl att det var Marcus som kom in i rummet och inte någon granne.

Så nu är det silvertejp mer än någonsin som gäller över kläderna och även jag funderar på att tejpa fast mina underkläder för man vet ju aldrig!

2 kommentarer:

  1. Jag kan se hela cirkusen framför mig *ASG* Guuu va jag har skrattat....

    SvaraRadera
  2. Återigen kan jag inte göra annat än att skratta högt i soffan för mig själv:) Ljuvligt även om jag förstår att du inte tyckte det just där och då (jag hade garanterat inte gjort det).
    Har ni nått grossistpris på silvertejp? Annars kanske det är dags att förhandla fram det;)

    SvaraRadera