tisdag 24 april 2012

Bubblan

När man lever sitt vardagliga, något ovanliga, familjeliv så befinner jag mig i en liten bubbla. I den bubblan lever vi här och nu. Det är ofta ganska skönt där i bubblan. Problem löser man eftersom och framgångar och glädjeämnen fyller min mysiga bubbla med värme.
Fast ibland när jag gnuggar bort lyckoimman som nu täckt den lilla glada bubblan och jag råkar titta ut... ut på den verkliga världen och verkligheten så blir jag lite rädd. Därute uppenbarar sig framtiden, Z:s skoltid, utveckling, tonåren och vuxenlivet. Jag vill inte veta vad framtiden har att erbjuda så jag flåsar upp en ny tätt imma på vår mysiga bubbla och lever vidare. Dag för dag, vecka för vecka..

Ibland lämnar jag bubblan för att förbereda framtiden för Z. Hjälpmedel ska anpassas, de rätta undersökningarna ska bokas, kontakter ska skapas och lagar ska etablera sig i mitt medvetande för att kunna strida för mitt barns rätt. Mina kunskaper i alternativ kommunikation måste öka, föra en tidsödande research på hur man ska kombinera sömnlöshet och ett glatt liv, hålla kärlekens låga brinnande och rent allmänt oroa mig för det mesta.
Det som jag inte kan ordna är Z:s vänner. Visst kan jag se till att barn känner sig välkomna och kanske locka med diverse kalas.... men de riktiga vännerna som tänker på Z, vill köpa en födelsedagspresent åt Z... de som vill leka kl tio på kvällen när man egentligen ska sova.... de vännerna.
Fan vad det gör ont......

Jag går nog in i bubblan igen... lever för dagen och klurar lite på mina farhågor. Jag kanske har helt fel angående vänner.... hoppas det. Vilket fall som helst är det deras förlust... för idag tecknade Z "tjur" efter jag visade honom en enda gång!!! Det är ett mycket bra ord att kunna kom vi på här hemma på småtimmarna ;-)

Bubbla på go´vänner

2 kommentarer:

  1. Många många kramar till dig! Du är defintivt inte ensam om dina tankar... åter igen är det lite som att du skriver precis det där som jag känner... Varför ska det vara så svårt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa du Cilla. Varför så svårt? Hoppas det är bra med er!!! Massor med kramar!!!

      Radera