torsdag 19 april 2012

Världens finaste unge!

Jag fann ett filmklipp på Facebook idag som handlar om en SMS familjs vardag. Ni kan se klippet HÄR . Jag känner igen situationen så himla väl och mina tårar likaså. Varför jag blir så berörd vet jag inte. Kanske att man någonstans tror att beteendeproblematiken är övergående som någon fas eller att Z inte kommer få några vänner... riktiga vänner i sitt liv. Tyvärr visar filmsnutten inte så mycket av flickans fina sidor. För är det något en SMS:are kan så är det att vara helt UNDERBAR!
Jag rekommenderar er att ta en titt på denna familjs vardag... det är verklighet för +- 600 familjer runt om i världen. Vissa har det värre, vissa har det bättre.
Jag tycker det är bra att SMS uppmärksammas i nyheterna runt om i världen för det går sååå många människor med just denna diagnos utan att veta om det. Feldiagnostiken är hög och varje år föds det 4-5 barn i bara lilla Sverige med SMS.

När man ser någons verklighet på detta sätt som filmen så känns det jobbigt... annorlunda och rätt. Budskapet går rakt in i mitt hjärta och vrider runt kamrarna ett par varv för att sen ge mig tårar och ett leende. Leendet finns där för jag genast relaterar till min fina Z. Hans bus, ögon, kramar och upptåg. Hans sömnlösa liv som av någon anledning ger oss föräldrar kraft och styrka. Det ÄR jobbigt ibland men oavsett så har jag världens finaste och goaste unge.

2 kommentarer:

  1. Takk.

    Jeg så film klippet... Og gråt jeg også.

    Stor klem fra SMS mamma i Norge

    SvaraRadera
  2. Millan i skåne: Jag kikade på klippet du tipsade om. Så mycket tankar man får och frågor om hur föräldrar orkar? Hur ställer sig kommunen till att ge stöd till dessa familjer. Ni familjer behöver mycket stöd anser jag för att kunna orka med vardagen och för barnets bästa.

    SvaraRadera