söndag 8 april 2012

Diskande ormar

Säga vad man vill... men visst är lille Z huslig??
Z har alltid tyckt det varit väldigt intressant med disk i alla dess former och då är det ju bra att bo där det finns en tendens till att disk uppstår. Förr hade vi en diskmaskin... eller två när jag tänker efter. En i taget ordnade Z att de snällt fick flytta till teknik kyrkogården. Efter det insåg vi att det inte fungerade att ha moderna diskfinesser i hemmet. Vi bunkrade upp med diskborstar och svampar istället. Tanken var väl också att Z inte längre skulle vara så intresserad av diskavdelningen i huset men ack så fel vi hade.
Dagligen tecknar han "diska" och springer och hämtar sin vita lilla stol som placeras vid diskbänken. Sen är det bara att kavla upp ärmarna. Om det är glädjen att se porslinet bli rent eller försöka stoppa vattenflödet med handen så mamma eller pappa blir genomvåta är frågan... men kul är det.
Fast det gäller att vara med och på sin vakt. den lille Z med sina då långa armar drar och sliter i allt så man får passa knivar och annat vasst. Det går väl åt en del glas tyvärr måste jag väl erkänna...

Dagen har inneburit utbildning i ormvetenskap. Z och jag besökte ett ormexpo i stan och vi hade sällskap av grannen och hennes små barn. Fast när vi väl var där så var ormarna inte lika intressanta som lysknapparna och ett stort akvarie med platta fiskar.
Så frågan är om han vet nu vilka ormar som är okej att klappa......

Hoppas ni haft en trevlig helg go`vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar