måndag 14 maj 2012

Fräsiga katalogskor


Z:s små fötter är mycket kräsna små rackare. De små knubbiga fossingarna med de höga vristerna gör att endast specialskor fungerar. Dessutom är han en tågångare och för att minska risken för förkortad hälsena (eller vad det är som blir förkortat) så måste han ha stadiga och rejäla dojor. Vi brukar köpa skor genom ortopedtekniska eller Team Olmed som de heter och de har väl inte det coolaste utbudet direkt. Så jag försökte åter igen att finna skor till Z i vanliga affärer… med varierat resultat. Eller så varierat var det inte… inga passade helt enkelt. Varför jag inte gav mig redan där är frågan men jag började istället att buda som en shopoholic på tradera. Kavatskor i alla dess former, färger och utformningar trillade ner i brevlådan men var de inte för stora så var de för trånga, låga eller rätt och slätt för små.
Så i högar av skor fick jag snällt ge mig hän till verkligheten igen och ringa Team Olmed och göra en beställning… vilket inte gick så smidigt då jag hade några krav på skoutprovningen.
1. Besöket får ta max 15-20 min (för att minska risken för utbrott bland skokartongerna eftersom Z tycker att det är såååå tråkigt)
2. Ha ett urval med skor redo att prova
3. Jag kan hämta en katalog någon dag tidigare och tillsammans med Z välja ut några fräsiga sommarskor för att snabba på det kommande besöket.


”Nja… vi brukar inte göra så och vi får inte låna ut en katalog då vi bara har några stycken här.” fick jag som svar. Jag återberättade det senaste besöket för dem om hur det hade gått då med en röjande Z som rusade i korridorerna, slitandes i dörrhandtag, kartonger, tvålpumpar på handfat (vad nu de gjorde där) och tryckandes på alla lysknappar så hela stället låg i ett svart mörker. Samtidigt som vi bläddrade i kataloger, mätte hans fötter och provade skor. Det hela som avslutades med ett regelrätt utbrott med huvuddunkningar och skrik.
”Kan vi inte anpassa utprovningen efter Z:s funktionsnedsättning?” vädjade jag åter igen.
Kontentan av Z:s nya skor blev att vi själva får mäta fötter hemma och sedan åka dit utan Z och bläddra i de eftertraktade katalogerna för att beställa nåt att gå i. Hmm… sen får vi hämta hem skorna och prova i lugn och ro för att sedan lämna in de vi vill köpa för att sy till lite xtra knappar (så han inte tar av sig dem så lätt) för att slutligen hämta ut dem.
Ja, han lär väl få dem lagom till höst ;-) Kanske är bäst att beställa höstskor samtidigt….
Hoppas det blir en varm barfotasommar.

Och för att avsluta inlägget lite gnälligare så tror jag att en öroninflammation är på väg att attackera mina små snäckformade bihang. Det är inte välkommet då jag om två veckor planerat att sätta mig på ett flygplan till varmare och mojito-vänligare breddgrader med min karl. Attans... nån som har en pencillinkur på lager?
Ha en finfin kväll go´vänner!4 kommentarer:

 1. Hej! Jag köper mina skor via ortopeden och Erimed. Kolla på Erimed på nätet så kanske det är något som han gillar. Helt ok just nu för Agnes...
  Tänk vad veckorna går fort och på måndag träffas vi.
  Ha de gott

  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag göra. Tack för tipset. Ser fram mot nästa vecka, det ska bli så trevligt!Kram på dig

   Radera
 2. Hej Cilla!
  Tack för senast, var så trevligt att träffas, tyvärr går tiden alldelses fort och man har så många frågor o funderingar man vill komma fram till. men det blir väl fler gånger. Känner igen de där med skor, har precis beställt till linnea på Team Olmed o de är klara att hämta!! Blev ett par röda "convers" nya som de fått in annars finns det inte mycket som du säger. Vad härligt att ni ska ut o resa, är det resan till USA eller annan tripp? Hoppas verkligen att ni kommer iväg. Bra att Z fått en nya säng :)
  kram från Ann-Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv. Vi måste se till att få till en träff snart igen!!! Så de har såna skor?! Det ska jag kolla upp. Tack för tipset.
   Vi ska en sväng till Kreta sista maj... ska bli underbart att få ett litet avbrott.
   Ha det så bra!!
   Kramar

   Radera