fredag 4 maj 2012

Pavlos handskar

Nu närmar sig morgondagens omtenta med skrämmande stormsteg. Jag har matat in 1000 sidors psykologi på engelska de senaste dagarna och faktumet att jag börjar tröttna på ämnet är övehängande. Vid förhöret som ikväll hölls av Marcus gick strålande... förutom några frågor som han ställde. "Förklara klassisk betingning...du vet, pavlos handskar" Nästa fråga var lika roande..." Vad är Groskeflaggarna?" hmm... Pavlos hundar och Gestaltlagarna var visst inte så tydligt skrivna på mina egenhändigt handskrivna papper ;-)
Men jag fick klart godkänt av karln iaf och nu hoppas jag att tenta-folket håller med imorgon.

Z min Z är attackerad av små fula vårbakterier som roar sig med att dra ner honom i snor och host-träsket. Vid lunch idag fick jag lämna mina tråkiga böcker för att hämta hem en liten snoring som inte alls ville vara på dagis. Väl hemma fick han syn på gräsklipparen som är nyservad för säsongen och vips så försvann förkylningen... tillfälligt. En kort åktur senare gick vi in och påbörjade operation kurering. Lite alvedon och Musse som pedagogiskt lär ut färger på tvn gjorde susen. Z tog mig i handen och gick och hämtade sin jacka. Han tittade på mig och försökte ta på sig den. "Var ska du?" frågade jag. Han svarade mig med tecknet "leka". Jaha tänkte jag medan Z gick och hämtade sina skor. "Ska du gå ut?" fortsatte jag utan någon förväntning på ett svar. Då tecknade han "leka, klippa och gräs" innan han började försöka få på sig den ena skon på fel fot.
Jag stod orörlig och chockad kvar. Tecknade han precis en hel mening? Vill han ut och åka gräsklippare? Z avbröt mig i chocken och tjoade ett ljud och tecknade "hjälp". "Ja, skorna ja"

Vem kan säga nej till utelek oavsett hur sjuk han är när han för första gången medvetet planerar en aktivitet som han sedan genomför i alla steg???? Inte jag iaf!

Jag hjälpte honom att få på sig utrustningen och sen tog han pappa marcus i hand som kommit hem för att byta av mig, och drog med honom ut till klipparen med nappen i munnen.
Det är med andra ord årets hittills bästa dag trots snoriga bakterier och pavlos handskar!!! Min fina duktiga Z!!!!!

1 kommentar:

  1. Han är så skön lille Z :-) Hälsningar Sandra

    SvaraRadera