fredag 16 september 2011

Silvertejpens återkomst

Aha... Plötsligt löser man ett problem med en slående lösning. Z har lärt sig att plocka av sig kläderna i ur och skur inklusive blöjan! "Så något måste göras" tänkte jag när jag skrubbade bajs från resesängen där han tar en timeout emellanåt.
Silvertejpens hemliga krafter fick bistå operation Hålla-kläderna-på-OCH-blöjan. Tänk så bra det fungerade. När han märkte att kläderna satt som klistrade gav han snabbt upp och gav sig på att rensa lite i kökslådorna.
Mitt andra problem är fortfarande olöst. Förstå det jag läser-problemet. Varje minut Z sover eller röjer loss på dagis läser jag så ögonkulorna trillar ut men tyvärr tror jag att informationen också ramlar ut den vägen. Om det beror på att jag sen i söndags lyckats skrapa ihop en enda nattsömn så får det väl vara så men på något sätt måste kunskapen stanna i min skrynkliga hjärna. Kanske silvertejp funkar där oxå?
Med risk för att ögonbrynen ryker ska jag fasen testa....
Morgonen (och natten) med Z har varit gudomlig. Bara mys och bus... inga arga miner eller plötsliga utbrott. Tänk om det alltid kunde vara så?!
Tårarna rinner på mig när han skallar sig själv... pga att det känns så jävligt att inte kunna hjälpa honom.
Men när han är lugn, kramig och mysig... ja lika fasen öppnar sig dammluckorna då oxå... för att han är så himla underbar.
Vattenfast mascara är min rekommendation i detta fall och att tillsätta vätska så man kompenserar eventuella vätskeförluster... men det finns INGET underbarare än att mysa med en glad, lugn och harmonisk Z.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Silvertejp är toppen! Vi använder det till Linneas utejackor, sätter den på insidan av dragkjedjan så hon inte kan dra ner den och ta av sig jackan.
    Trevlig helg till er, kram Ann-Charlotte

    SvaraRadera
  2. Bra tips... det ska jag genast testa!!!!! Kram Cilla

    SvaraRadera