fredag 14 oktober 2011

ÄNTLIGEN!!!!


 Då var det ytterligare en vecka att lägga till listan över förbrukad tid. En vecka fylld av studier, bus, trötthet, glädje och mycket glada besked.
Idag fick jag ett samtal från vår LSS-handläggare och hon berättade att vi fått Personlig assistans BEVILJAD!!!!!
Inte i min vildaste fantasi trodde jag det...
men det såg väl det sanna behovet... jag är mållös och det händer inte ofta mina vänner.
Jag ser det dessutom som en stor vinst för övriga föräldrar som har behovet och har barn med en neuropsykiatrisk nedsättning i någon form. Nu när vi har ett beslut kan andra som söker använda sig av det och hänvisa till.... är det inte helt underbart!!!!????


Det var alltså värt att slå sig blodig... eller ja inte blodig kanske men kämpa som F**n för att få hjälp. Måste jag nu ta tillbaka allt gnäll om de ej fungerande LSS-lagarna? Hmm... ne som kvinna i mina bästa år så har jag det privilegiet att gnälla både nu och då så något gnäll kan tillkomma framöver... och bara för vi har haft den otroligt fantastiska turen att få ett positivt beslut innebär inte att andra i liknade situationer som våran har det så kämpa på alla ni därute och ge er inte!!!!
Det känns så skönt att få det "godkänt" nu att vi inte har en normal familjesituation och att "de" inte längre säger att Z är som alla andra tre-åringar. 
Vi har svart på vitt nu att det är krävande och att det inte bara är gnäll från vår sida.... samtidigt som det inte är en direkt nyhet för oss....
De bedömde att Z har ett längre vakendygn än normalt... och mig veteligen så lever många familjer med liknande problem så varför ska det ta en sån tid att få dem att tolka lagarna rätt? 
Jag hoppas verkligen att detta beslut kan hjälpa andra familjer och handläggare att få och ge rätt insats,
för när en utredningpågår så tittar de på beslut över hela landet! Bra att veta....

Ha en underbar kväll mina vänner... för det ska jag ha!!!!
Kramar
Cilla

3 kommentarer:

 1. Grattis=) Fasen vad kul och skönt för er! Håller nu tummarna för att det plockas ut någon lämplig person till att hjälpa till med er guldklimp. Är det något ni får hjälpa till med eller kommer ni bli tilldelade en resurs?

  SvaraRadera
 2. Grattis, vad skönt för er.
  kram Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 3. Tack ska ni ha. Det är en riktig vinst faktiskt och beslutet kan även vara vägledande för andra i liknande situation. Kramar

  SvaraRadera