torsdag 9 februari 2012

Föräldrastöd?

Då har jag kommit på en ny brilliant ide! Eller ny och ny vet jag inte men en ide iallafall. Jag har ringt runt i kommunen på jakt efter en föräldragrupp som riktar sig mot föräldrar med barn som har någon form av funktionshinder. Det enda jag fann var nån grupp som skulle dras igång för föräldrar till DownsSyndrom vilket måste vara skönt för dessa föräldrar men det var tyvärr allt. Habiliteringen hade inget och BVC likaså. Men de sistnämnda, BVC, tipsade mig om en plats som heter Anhörigcenter i staden. De drivs av kommunen och riktar sig till alla anhöriga som har någon sjuk eller funktionsnedsatt i sin familj.
Jag kastade mig på telefonen som nu glödde och fick prata med en tjeja. De var mycket intresserade av att starta en grupp för min tilltänkta målgrupp om jag fick ihop minst fyra deltagare. Så då är loppet igång.
Min tanke är att föräldrar till barn med särskilda behov kan samlas och fika, prata, lyssna och bara umgås. Fylla på lite koffeinhalter och dela erfarenheter med varandra. Vi som lever mitt i "det" vet att det ibland kan vara tungt emellanåt med alla myndighetskontakter, oro, framtid och känslor. Men även allt det roliga som sker... all utveckling och framgång. Vilken typ av diagnos barnet/barnen har är irrelevant utan det är människan bakom föräldra-pedagog och vårdar-rollen som jag anser viktig.
Är någon av er intresserade så maila mig på cilla.rocco@hotmail.com eller via kommentarsfältet. Tyvärr är det beläget i Linköping och de på Anhörigcenter ser helst att det är bosatta i Linköping som deltar eftersom det är kommunen som driver stället men efter lite påtryckningar gick det bra även om man tillhör en nästliggande kommun.
Och skulle de trilskas så får jag väl sätta upp ett långbord på altanen här hemma för här kollar jag varken pass eller id!

Och när jag ändå rer i denna fråga kastar jag ut en till er. Vet ni om någon form av befintlig föräldragrupp så tipsa på.

Ha en fin kväll go´vänner. Nu är det lite kvällsplugg som vankas....

3 kommentarer:

 1. Millan i skåne:Finns det inte någon habilitering som kan dra igång en sån här grupp. De kommer ju i kontakt med föräldrar till barn med funktionshinder. jag har ingen egen erfarenhet men det måste vara skönt att få prata med andra i liknande situation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Millan. Jo jag är på även dom så eventuellt kan det bli nåt till hösten. Det gäller att inte ge sig.
   Ha det så bra!!!

   Radera
 2. Hej Cilla! FUB i Linköping brukar ha sådana träffar men då måste man vara medlem. Har aldrig varit med så jag vet inte om det är populärt. Men tänkte kanske jag skulle prova nu i vår. Annars hänger jag på dig ;) FUB har sin kurs på anhörigcentrum. Kram Ann-Charlotte

  SvaraRadera