fredag 17 februari 2012

Laxerande recept

Dåligt med uppdateringar denna vecka känner jag. Det är mycket beroende på att min organisationsdel i hjärnan tyvärr är kvarglömd i bilen förmodar jag. Men jag ska väl snart gå ut och leta fram den igen för jag känner sååå att jag behöver den biten. Z är iallafall på dagis idag...frisk och kry. Själv sitter jag och sliter ut datorns tangenter med den pågående hemtentan, några överklaganden, några ansökningar och lite fondansökningar.
Telefonen har också gått varm med både inkommande och utgående samtal....konstigt att myndigheter och andra verkar veta när jag jobbar hemifrån?? Men det är ju alltid trevligt att bryta knapprandet med lite sociala röster även om det är från en liten myndighet.
Jag har också hunnit att bedriva en forskning angående tarmens funktion här idagarna. Jag fick tag på ett recept på Keso-bröd utan mjöl nyligen genom en föreläsning jag var på där de bjöd på denna mjölfria macka och livrädd för kolhydrater som jag är så var jag bara tvungen att prova detta delikata recept. Men ugn-lös som jag är (tack vare en liten busig Z) så lejde jag bort bakandet till min mor (som har en ugn). Så igår fick jag möjligheten att fresta min mage med några goda kolhydratfria smörgåsar. Tyvärr slank det ner några även på kvällen också vilket kanske inte var så bra så här i efterhand.
Slutsatsen av forskningen är alltså att i receptet måste det tilläggas att en bal med toapapper måste inköpas innan brödet äts, en slambil som står beredd och kanske att brödet ska intas med måtta.
Även närhet till en toalett, brevlåda, buske eller liknande rekomenderas. Samtidigt är det väl bra att tuggummit man råkade svälja i femte klass äntligen kom ut.
Fast för att ett forskningsresultat ska vara säkert måste nog fler pröva effekten av brödet så ikväll ska jag smyga till Marcus några goda mackor och se om han drar samma slutsatser under lördagen. ;-) Man kan oxå duka upp med dessa smörgåsar på Vasa-loppet där skidåkarna kan ta sig ett par mackor med den sedvanliga blåbärssoppan.... då lär nog bli många nya personbästa tider.

Back to work.

Ha det gött go´vänner

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad gott kesobröd låter,
    skulle gärna vilja ha receptet om jag får?
    Lycka till med pluggandet, kram Sofie

    SvaraRadera