tisdag 10 maj 2011

Glammiga kor

Den efterlängtade familjeutflykten i Lördags blev väl inte riktigt som jag hade visualiserat i mitt huvud. Vi skulle åka på ett betesutsläpp anordnat av Öjeby Gård i samarbete med Arla. Vi hade packat fika och var redo för en dag med rusande, glada kossor som släpptes fria ut i sina hagar efter en instängd vinter i sina stallar. Vi skulle även rida på ponnys och klättra runt i gigantiska traktorer, provsitta fyrhjulingar och klappa små kalvar. Ja, jag hade redan dagen utstakad i mitt huvud och förväntningarna var höga på att Z skulle få en fantastiskt rolig och händelserik dag.

Vi anlände någon timma innan kossorna skulle ta de första stapplande galopp-stegen ut i hagarna så vi hade tid på oss att gå runt och göra allt kul som erbjöds denna vackra soliga dag.
Z hade tyvärr haft ett par svarta dygn vilket innebar ingen djupsömn alls. Han hade sovit som längst en timma i sträck och det var tusen uppvak och ingen sömn alls efter elva på kvällarna och en halvtimmas tupplur på dagarna. Sömnbristen tar ut sin rätt även på lilla Z vilket resulterar i otröstliga utbrott, hand och fotbitande handlingar, huvuddunkningar och ett antal hugg och snytingar mot oss.
Vi försökte få den lille att sova innan utflykten för vi vet av erfarenhet att en powernap kan få Z att bli som ny.
Vi kom fram till den gigantiska gården och mötes av säkert 30 parkeringsvakter som viftade med sina armar och påvisade var vi skulle ställa vår bil. Det var mycket folk och förväntansfulla barn som skrattade och busade i den starka vårsolen.
Vilken dag... Den perfekta utflyktsdagen. Alla besökare var laddade och stämningen var hög.
Jag trodde nog att Z skulle orka med dagen och finna allt intressant.

Till en början satt han lugnt i sin vagn och studerade allt och alla kring honom. Vi hittade snart några ståtliga ko-damer som stod uppställda mot en vägg ätandes en massa gott hö. De var mycket välryktade och deras päls blänkte i solen. Men tydligen inte tillräckligt för efter en stund kom det några skötare och sprayade glitter på kossorna. De såg ut som glammiga ko-diamanter... lite Barbie-varning nästan. Z kunde inte släppa blicken från de gnistrande kreaturen.
Snart mötte vi upp Mormor och moster som skulle dela vår familjedag med oss och mosters famn var en självklar plats för Z och han somnade nästan där.

Sömnig Z
Lagom till korna skulle braka ut ur ladugården och sätta marken i gungning ville inte Z vara med längre. Han visade alla sina ledsna sidor och inget fick honom på andra tankar. Han pekade argt på hamburgerstånden och barn som gick med sina stora burgare i handen och åt glupskt. Han ville så gärna ha han också. Men eftersom han inte får äta något som inte är mixat gick det inte och jag kände mig så elak när jag istället började prata om några små kalvar som stod en bit ifrån oss.
Han ville inte klappa kalv... han ville äta burgare!

Vi hann se kossorna under stora protester innan vi beslutade oss för att åka hem och lägga vår lilla sömngångare.
Väl hemma somnade han snabbt och sov nog i tre timmar innan han vaknade på ett strålande humör.

Utflykten gav inte Z mycket tyvärr och någon cowboy var han inte sugen på att vara den dagen. Men på eftermiddagen var han som vanligt glad och full av bus och en tur på gräsklipparen sa han inte nej till.
Resten av helgen förflöt med poolbad och mycket utelek.
Nu är våren här och jag älskar denna årstid!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar