söndag 27 mars 2011

Elit-träning

Lördagen började med en utvilad glad mamma som kom nedhaltandes för trappen och mötte Z och Marcus glada leenden. De trodde nog att jag aldrig skulle vakna igen... man får väl passa på att dra sig en stund extra när man har "sovnatt". Jag hade nog legat till sen eftermiddag om min rygg hade pallat att ligga i en säng längre än 2 timmar... den är inte van att sova nuförtiden.
Efter en snabb kopp kaffe och ett antal värktabletter senare spände vi fast oss i rockvolvon och styrde kosan mot Net On Net.
Vi inhandlade en del onödiga artiklar som man konstigt nog alltid gör på "billiga" lagershoppar.
Efter vi trasslat loss Z händer från bärbara datorer och lågenergilampor åkte vi hem glada i hågen till mormor där vi skulle montera en del nya IKEA-möbler åt henne... eller jag ska jag väl säga. En karl och Ikea är = nya borrhål och saknade skruvar...
Z hjälpte gärna till där vi låg på parkettgolvet skruvandes och funderade på hur mycket man egentligen tjänar på att handla omonterat jämfört med färdiga möbler.
Han var som vanlig överallt hela tiden och det tog inte många minuter innan han tappade balansen och störtade ner mot en skruv som stod upp 3-4 cm.  Han började gråta när skruven träffade honom någonstans på bröstet och jag tänkte att nu är det illa. Z gråter mycket sällan när han slår sig och om han gör det så är det som sagt... illa. När vi tittade på skadan var den inte alls så farlig som vi först befarade, bara ett rivsår tvärs över hans bröst. Jag  fantiserade ihop när det hände hur skruven gått rakt igenom hans lilla kropp och nästa anhalt var akuten.
Glad av hans gråtande tröstade vi honom, han kanske börjar känna smärta bättre nu?!
Efter många avledningsmanövrar hittade mormor en aktivitet som helt enkelt var perfekt för Z. Löpbandet.!! Z älskade att gå på det, eller snarare stampa fort när det rullade på i 1 km/h. Han skrattade och tecknade något oförståligt och drog sen i nödstopps-snöret. Sen gjorde han lite bestämda läten så mormor skulle starta bandet igen. Stampa fort, skratta och dra i nödstopp. Ja, de höll på bra länge med elitträningen så vi smidigt kunde montera klart bokhyllan.
Z hade lagom avslutat sitt träningspass när det var dags för att placera ut hyllplanen så där fick vi finfin hjälp.

Dagen tog snabbt slut och vi fick avbryta Uppdrag Ikea när Z humör inte längre var avledningsbart.
Vi susade hem där kvällsduschen och vällingen väntade. Z somnade gott efter sin dag med bygg och löpträning.

Vi däremot valde att inte ha någon Tv på denna kväll. Vi satt och tittade på gamla musikvideos på Youtube och hedrade EarthHour med att skåla i en fin Lagavulin i ett nedsläckt hus. Mysigt och en mycket bra avslutning på en bra glad dag!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar